My Cart
0.00
My Cart
0.00
Κασόπιτα ή Ζυμαρόπιτα

Κασιόπιτα ή Ζυμαρόπιτα

Η Κασόπιτα ή Ζυμαρόπιτα είναι μια γρήγορη συνταγή χωρίς φύλλο που συνηθίζεται στα Ζαγοροχώρια.

Υλικά

  • 3,5 ποτήρια νερού αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο Ήπειρος Φυσικά
  • 3 αυγά + 1 αυγό για το πάνω μέρος του χυλού
  • 250 γρ. φέτα Ήπειρος Φυσικά
  • λίγο αλάτι
  • 2,5 ποτήρια νερό

Εκτέλεση:

  • Ανακατεύουμε τα υλικά και φροντίζουμε να δημιουργηθεί χυλός όχι πολύ σφιχτός (πιο αραιός από αυτόν του κέικ).
  • Αλείφουμε ένα ταψί (λεπτό σινί διαμέτρου 48cm) με λάδι και λίγο βιτάμ για να μην κολλήσει η πίτα μας και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
  • Ρίχνουμε από πάνω μικρά κομματάκια φέτας, βούτυρο και 1 αυγό χτυπημένο.Ψήνουμε στους 180-200 C μέχρι να ροδίσει. και το υπόλοιπο βούτυρο.
Close
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping