My Cart
0.00
My Cart
0.00
Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και ρύζι

Σαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια και ρύζι

Συστατικά
  • 250 γρ. φασόλια μαυρομάτικα ξερά καθαρισμένα Ήπειρος Φυσικά
  • ½ σκ. σκόρδο
  • 1 φύλλο δάφνης Ήπειρος Φυσικά
  • 125 γρ. ρύζι για πιλάφι
  • 1 κριθαροκουλούρα
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/4 ματσάκι δυόσμο Ήπειρος Φυσικά
  • ½ μάτσο μαιντανό
  • ξύσμα και χυμό από 2 λάιμ
  • ελαιόλαδο Ήπειρος Φυσικά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 250 γρ. φέτα Ήπειρος Φυσικά
  • γιαούρτι προαιρετικά
Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ μαζί με μια καλή πρέζα αλάτι και αρκετό νερό και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεβράνη να μουλιάσουν τουλάχιστον για 6 ώρες.
  • Βράζουμε το ρύζι βάζοντας το σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε το ρύζι στο πλάι να κρυώσει..
  • Αφού φουσκώσουν, τα σουρώνουμε πετώντας το νερό, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό χωρίς αλάτι , 1 φύλλο δάφνης και βράζουμε για 15 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Στο μούλτι ή σε ένα γουδί ρίχνουμε ελαιόλαδο (περίπου 50 ml) και μισή σκελίδα σκόρδο και χτυπάμε πολύ καλά.
  • Παίρνουμε ένα πολύ μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το λάδι με το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ, το κρεμμύδι, ξύσμα και χυμό από λάιμ.
  • Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια της, το μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο, το δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  • Σπάμε μέσα στο μπολ τον ντάκο σε μέτρια κομμάτια ραντίζοντας τα με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα όσπρια και το ρύζι (κρύα) και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε χοντροκομμένη φέτα και ανακατεύουμε ελαφρά.
  • Σερβίρουμε προαιρετικά με γιαούρτι (1 κ.σ γιαούρτι ανά μερίδα)
Close
Compare
Wishlist 0
Open wishlist page Continue shopping