Οι τηγανίτες είναι από τις αγαπημένες λιχουδιές μικρών και μεγάλων που τρώγονται ζεστές, αλμυρές ή γλυκιές.

Υλικά

  • 300 g αλεύρι
  • 150 g φέτα Ήπειρος Φυσικά
  • 2 αβγά
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 100 ml νερό
  • 150 ml γάλα
  • 30 ml τσίπουρο
  • ελαιόλαδο   Ήπειρος Φυσικά (για το τηγάνισμα)
  • μέλι (για το σερβίρισμα)
Εκτέλεση

1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το νερό, το γάλα και το τσίπουρο και προσθέτουμε το αλεύρι.

2. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά για να ομογενοποιηθούν σε έναν πηχτό χυλό και προσθέτουμε τη φέτα.

3. Σε ένα τηγάνι, ρίχνουμε ελαιόλαδο, τόσο ώστε να καλύψει τον πάτο του τηγανιού, και το αφήνουμε να ζεσταθεί πολύ καλά.

4. Προσθέτουμε στο τηγάνι το χυλό, με ένα μεγάλο κουτάλι.

5. Γυρίζουμε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές για να ψηθούν και μόλις πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα, τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

6. Τις σερβίρουμε ζεστές, σκέτες ή με μέλι!