Η Κασιόπιτα ή Ζυμαρόπιτα είναι μια γρήγορη συνταγή χωρίς φύλλο που συνηθίζεται στα Ζαγοροχώρια.
Υλικά
- 3,5 ποτήρια νερού αλεύρι
- 1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο Ήπειρος Φυσικά
- 3 αυγά + 1 αυγό για το πάνω μέρος του χυλού
- 250 γρ. φέτα Ήπειρος Φυσικά
- λίγο αλάτι
- 2,5 ποτήρια νερό
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά και φροντίζουμε να δημιουργηθεί χυλός όχι πολύ σφιχτός (πιο αραιός από αυτόν του κέικ).
Αλείφουμε ένα ταψί (λεπτό σινί διαμέτρου 48cm) με λάδι και λίγο βιτάμ για να μην κολλήσει η πίτα μας και ρίχνουμε μέσα το μίγμα.
Ρίχνουμε από πάνω μικρά κομματάκια φέτας, βούτυρο και 1 αυγό χτυπημένο. Ψήνουμε στους 180-200 C μέχρι να ροδίσει. και το υπόλοιπο βούτυρο.