Ανοιξιάτικη εύκολη μακαρονάδα (για 2 μερίδες)
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε 200 γρ. ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο αναγράφεται στις οδηγίες της συσκευασίας. Παράλληλα, σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, 2-3 φρέσκα σκόρδα (ή 1 σκελίδα, ψιλοκομμένη), 4-5 σπαράγγια, 1 αγκινάρα, 2-3 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο, 1 κουτ. σούπας μάραθο, όλα ψιλοκομμένα, και αλατοπίπερο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Με μια πιρούνα παίρνουμε τα μακαρόνια από την κατσαρόλα όπου βράζουν και τα μεταφέρουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ξύσμα λεμονιού και μοιράζουμε στα πιάτα 120 γρ. φρέσκια μυζήθρα ή ξινομυζήθρα, τριμμένη.
Η γνώμη της Νένας Ισμυρνόγλου : «Καθαρή και ελαφριά γεύση, πολύ καλή σύσταση, βράζουν τέλεια, δεν διαλύονται, αναδεικνύουν τη σάλτσα. Πραγματικά νόστιμα. Άριστες πρώτες ύλες».
Πηγή: Γαστρονόμος