Η Μπρικόπιτα ή Γρονθόπιτακρύβει μια «καθαρότητα» στη γεύση της και ενώ μοιάζει απλή έχει το δικό της τρόπο να σε «ξελογιάσει».

Υλικά

  • Φύλλα κρούστας για πίτες: 10-11 φύλλα
  • 800 γρ. κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες χωρίς πέτσα)
  • 70 γρ. Ελαιόλαδο Ήπειρος Φυσικά
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 4 αυγά
  • Ελαιόλαδο Ήπειρος Φυσικά
  • Χοντροτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση Συνταγής

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρές μερίδες. Ζεσταίνετε το 1/3 από το βούτυρο και ροδίζετε το κοτόπουλο μαζί με τα κρεμμύδια. Προσθέτετε αρκετό νερό (περίπου 2 λίτρα) και τον κύβο λαχανικών. Αφήνετε να βράσει το πουλερικό μέχρι να μαλακώσει και το βγάζετε από το ζουμί με τρυπητή κουτάλα.

Στραγγίζετε το ζουμί και προσθέτετε το σιμιγδάλι. Ξαναβάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και δένετε την κρέμα. Προσθέτετε αλάτι και αρκετό πιπέρι. Χτυπάτε τα αυγά και τα προσθέτετε στην κρέμα.

Ξεκοκαλίζετε το πουλερικό και κόβετε το ψαχνό σε μικρά κομμάτια. Βουτυρώνετε ένα μεγάλο ταψί, στρώνετε τα μισά φύλλα και τα αλείφετε με βούτυρο.

Μόλις η κρέμα με το σιμιγδάλι κρυώσει, την απλώνετε πάνω στα φύλλα και από πάνω το κοτόπουλο. Ψήνετε στους 200 °C για 1 ώρα.

Σημειώσεις για τη συνταγή
Μπορούμε αντί για καλαμποκαλευρο να χρησιμοποιήσουμε σιμιγδάλι ψιλό
Η κοτόπιτα είναι εξαιρετικά νόστιμη χωρίς τυρί όμως, αν θέλουμε, μπορούμε να της προσθέσουμε γραβιέρα ή φέτα Ήπειρος Φυσικά