Project Description

Μέθοδος Εκτέλεσης

Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μπολ μαζί με μια καλή πρέζα αλάτι και αρκετό νερό και τα βάζουμε στο ψυγείο σκεπασμένα με μεβράνη να μουλιάσουν τουλάχιστον για 6 ώρες.

Βράζουμε το ρύζι βάζοντας το σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Σουρώνουμε και αφήνουμε το ρύζι στο πλάι να κρυώσει..

Αφού φουσκώσουν, τα σουρώνουμε πετώντας το νερό, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με νερό χωρίς αλάτι , 1 φύλλο δάφνης και βράζουμε για 15 λεπτά και μόλις είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Στο μούλτι ή σε ένα γουδί ρίχνουμε ελαιόλαδο (περίπου 50 ml) και μισή σκελίδα σκόρδο και χτυπάμε πολύ καλά.

Παίρνουμε ένα πολύ μεγάλο μπολ και ρίχνουμε μέσα το λάδι με το σκόρδο.

Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ, το κρεμμύδι, ξύσμα και χυμό από λάιμ.

Κόβουμε την πιπεριά σε κυβάκια αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια της, το μαϊντανό πολύ ψιλοκομμένο, το δυόσμο ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σπάμε μέσα στο μπολ τον ντάκο σε μέτρια κομμάτια ραντίζοντας τα με λίγο επιπλέον ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα όσπρια και το ρύζι (κρύα) και ανακατεύουμε καλά. Τέλος ρίχνουμε χοντροκομμένη φέτα και ανακατεύουμε ελαφρά.

Σερβίρουμε προαιρετικά με γιαούρτι (1 κ.σ γιαούρτι ανά μερίδα)